روز ۲۱ فروردین ماه، سازمان نظارت بر بهداشت هلند هشدار داد ۵۰ هزار تن گوشت گاو توزیع شده توسط شرکت "سلتن" در سراسر اروپا می تواند با گوشت اسب مخلوط شده باشد.
این سازمان، همچنین این موضوع را به بیش از ۳۸۰ شرکت خریدار آلمانی، فرانسوی و اسپانیایی را که گوشت خود را از شرکت "سلتن" تهیه می کرده اند، اطلاع داده است.
یورونیوز میگوید جنجال گوشت اسب در حالی ادامه دارد که کمیسیون اروپا، روز ۲۷ فروردین، گزارش خود را در مورد نتایج آزمایشات صورت گرفته به روی "دی ان آ" این گوشت ها منتشر کرد. بر اساس این آزمایش ها، تنها ۶ درصد از نزدیک به ۵۰ تن گوشت آزمایش شده حاوی ماده ای به نام "فنیلبوتازون" است که نوعی دارو برای اسب های بیمار بوده است. این دارو برای انسان مضر است.
بحران پیدا شدن گوشت اسب در بسته های غذایی منجمد به جای گوشت گاو، برای نخستین بار در فرانسه آغاز شد. یک شرکت تهیه مواد غذایی به نام "اسپانگرو" به عنوان منبع توزیع و فروش غذاهای آماده با استفاده از گوشت اسب به جای گوشت گاو معرفی شد. در ان هنگام ، شرکت "اسپانگرو"، فروشندۀ اصلی این گوشت ها که یک شرکت دامداری رومانیایی بود را به تعویض برچسب های بسته های گوشت متهم کرد.
مقامات این شرکت دامداری که در شمال شرقی رومانی قرار دارد، این اتهام را رد می کنند. این شرکت تهیه کنندۀ گوشت که به تجهیزات مدرن مجهز است، سالانه ۸۰ تن گوشت اسب به خریداران تحویل می دهد که کاملا در بسته بندی هایی با برچسب های کاملا دقیق است.
مدیر این شرکت دامداری می گوید: " برچسب این بسته ها در جایی، شاید در خود فرانسه و بعد از تحویل عوض شده اما قطعا این اتفاق در رومانی نیافتاده است. کامیون های حامل گوشت شرکت ما به مکان یاب مجهز هستند و این مکان یاب ها، سرعت حرکت، تعداد توقف ها و درجۀ سرما را در هنگام حمل و نقل ثبت می کنند."
از سال ۱۹۹۳، تولید کنندگان در اروپا موظف هستند برچسب هایی حاوی شناسنامۀ کامل مواد غذایی و دیگر محصولات را به روی تولیدات خود نصب کنند. جریان غذاهای تهیه شدۀ منجمد با گوشت اسب نیز با استفاده از امکان ردیابی از روی این برچسب ها کشف شد.
توزیع بسته های گوشت اسب به جای گوش گاو و غذاهای تهیه شده با گوشت اسب دامنۀ گسترده ای در اروپا داشت. حتی دامن موسسات بزرگی نظیر "آی کیا"، که در کشورهای زیادی شعبه دارد را گرفت. رستوران فروشگاه "آی کیا" در پراگ بدون اطلاع، مدتها گوشت اسب به مشتریان خود توزیع کرده بود.
مدیر ایکه آ در جمهوری چک می گوید: " گوشت هایی که در این رستوران ها به مردم عرضه می کنیم، از راه کاملا قانونی وارد شده اند. این ما را از سلامت این گوشت ها برای مصرف انسانی مطمئن می کند. مشکل این است که توزیع کننده این گوشت ها را به نام گوشت گاو عرضه کرده که خوب نادرست بوده است."
ترس از تکرار موارد مشابه با جنون گاوی که در سال ۱۹۹۶ اتفاق افتاد و بیش از ۲۰۰ قربانی گرفت، موجب شده که نهادها و کشورهای اروپایی در تلاش برای پیشگیری از تکرار این اتفاقات باشند.
با اینحال، جریان سرآوردن گوشت اسب از بسته های غذایی آمادۀ طبخ، موجب شده که شرکت های تهیه و توزیع مواد غذایی با خسارات زیادی روبرو شوند.